na een aantal besprekingen was er weer genoeg stof om mee aan het werk te gaan. en er moesten een aantal dingen/onderdelen grondig veranderen.
na het locatiebezoek zijn we er achter gekomen dat de veerhanger helemaal niet aan de bovenkant van de brug kan, ten eerste past het niet en ten tweede is het heel lastig voor onderhoud. dus gaf Rijkswaterstaat ons het volgende mee, zorg dat de veerpot op de cilinder geplaats kan worden. hier op is ons nieuwe ontwerp gebaseerd.
binnen dit ontwerp zijn de volgende punten van belang;
- er moet een beugel zijn waar de veerpot horizontaal op geplaats kan worden, deze beugel moet zo sterk zijn dat hij het gewicht kan houden en niet zal verschuiven ten opzichte van de cilinder.
- er moet een beugel zijn met daarop een as, die de kabel strak gaat houden. die as zal het middelpunt zijn tussen het punt waar de kabel aan vast zit (bovenaan de brug) en de bevestiging van de kabel aan de veerpot. op deze as komt dus een grote kracht te staan en zal dus goed gespecificeerd moeten worden. ook voor deze beugel geldt dat hij niet mag bewegen of doorbuigen.
- het principe dat de kabel opgevangen moet worden blijft hetzelfde, wel zal het onderdeel wat daar nu voor bestaat aangepast moeten worden, om zo min mogelijk materialen te gebruiken. wel moet het nog steeds dezelfde functie kunnen uitvoeren.
- als de kabel naast het onderdeel valt wat bedoelt is voor het opvangen van de kabel is er een groot probleem, het hele proces gaat dan in de war en dat moet natuurlijk niet gebeuren. daarom is het belangrijk dat de kabel geleid wordt tijdens het proces van de brug als hij open en dicht gaat. dit gaat gebeuren door een railing die aan de zijkant van de brug is vast gemonteerd.